lördag 2 maj 2009

Objektivitet? How do u spell that?

Det här är en jätteintressant artikel, men förlorar något så oerhört i trovärdighet på att journalisten verkar vara på ett personligt korståg. Chill out dude! Kontentan är iaf att frukt är inte alls speciellt nyttigt, och kan bidra starkt till bukfetma och annat.

Edit: Kanske borde skriva att det är en "debattartikel" skriven av en "debattör", och ingen "artikel" skriven av en "journalist". fy fabian på mig som vilseleder folket så mkt!

9 kommentarer:

Tomas Lif sa...

haha.
jaa, han är ganska arg låter det som.

hur dålig kan mat bli egentligen?
hade ju varit intressant om frukten jämförts med en lagom bränd biff lixom.

Lina sa...

ja precis! frukt kanske inte är ett rent vitaminpiller, men det är väl ändå bättre än raffinerat socker och annat skit, och de har ju ändå rätt bra ibland, typ apelsiner liksom? c-vitamin, hello?

Lovisa sa...

känns det inte som att vi nu har sagt att i princip all annan mat kan vara farlig så nu är det bara frukten kvar att hänga ut?

Lina sa...

Haha ungefär. Vi ska leva på spacefood allihopa istället.

Åke sa...

Det är ingen "artikel" skriven av en "journalist", utan ett debattinlägg.

Lina sa...

Ja, den gigantiska överrubriken "Opinon" hintar rätt starkt åt det. Under journalist klumpar jag ihop alla som skriver för en tidning,no matter. Med citationstecken eller ej.

Ät en avokado sa...

Haha, vilket skämt, studien var grundad på att amerikaner drack fruktossötade drycker varje dag.
Knappast samma sak som att äta färsk frukt :) Jag väntar på studien av folk som åt FRUKT varje dag!

Kram

Lina sa...

Ja, resultaten var ju ganska vinklade, och "debattören" körde ganska hårt på att frukt är dumt, period. För mkt av vadsomhelst är såklart dåligt, en diabetiker får bara äta max tre frukter per dag p.g.a sockerinnehållet, men det är ju en jäkla skillnad på typ juice och frukt.

Lina sa...

Citat av svar från Ulf Bohman från Livsmedelverket:
"-Det är alltid intressant med ny forskning. Men i den här studien handlar det om koncentrerade halter av fruktos i söta drycker. De har fått i sig fruktos motsvarande 25 procent av sitt dagliga energiintag vilket skulle motsvara 25 äpplen eller 28 bananer, säger Bohman."