lördag 24 januari 2009

Fredagsäventyr

Igår var en perfekt hemmakväll I would say. Mat, mat och åter mat, vin och lite vin, kakaochilidrink och brottning.
För att kompa att jag inte har lagat mat annat än till mig själv de senaste månaderna, och bara ätit andras rester, så bjöd jag och cissi på typ tapaskväll. Storslagna planer som överträffades endast av själva utförandet. På endast ett fåtal timmar och någa extrahänder lyckades vi slänga ihop:

Ugnsbakade smördegsknyten med basilikatofu, grädde, ruccola och färsk timjan
Ugnsbakad purjolök med persiljemarinad
Hummus
Auberginedipp
Ugnsrostad vitlöksdip (fab!)
baked beans i tomatsås
Ruccolasallad med kikärtor och välstekt chorizokorv
Söt löksallad
Vitlökstomater bakade i ugn
Smörstekt gurka
Zucchiniplättar
Spetsade tzaybitar, melon och paprika
Stekt stark potatis
Homemade baguetter på surdegsbas

allt veganskt så det förslår of course.

Allt som allt åt tio elva pers kanske, och det är ändå rester kvar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja, tack! Jag använde en av de sista baguettebitarna till att suga vitlöksdippskålen ren. Åh! Bästa grejen efter 14h jobbdag. :D

Så tacksam.